Tahap gula darah menjadi perhatian utama bagi penghidap diabetes. Gula darah tinggi, yang dikenali sebagai hiperglisemia, berlaku apabila tahap gula darah seseorang melebihi 180 miligram per desiliter (mg / dL).

Dan tahukah anda bahawa tahap gula dalam darah yang terganggu boleh membawa akibat negatif terhadap kesihatan dan kualiti hidup bagi “penderita pra-diabetes” yang merasakan gejala tanpa menyedarinya?

Dalam artikel ini, kami mengkaji 4 rahsia teratas untuk menurunkan gula darah.

Mengapa kawalan gula darah penting – Insulux bagaimana ia berfungsi, bagaimana nak dapatkan?

Mengekalkan gula darah anda dalam nilai sasaran anda dapat membantu anda mengelakkan masalah kesihatan dengan gula darah tinggi.

Lama kelamaan, tahap gula dalam darah yang tidak sihat dapat merosakkan saluran darah kecil dan besar di beberapa organ dan sistem yang membawa kepada akibat serius yang merangkumi:  gangguan penglihatan dan kebutaan, ulser kaki, jangkitan dan amputasi, kegagalan buah pinggang dan dialisis, serangan jantung dan strok, penyakit pada sistem vaskular periferal dan kerosakan pada sistem saraf yang menyebabkan kesakitan dan kelemahan.

Lihat statistik yang mengejutkan ini: sehingga 90% orang di Malaysia mengalami penurunan kadar gula dalam darah. Adakah anda merasa lapar lebih daripada biasa? Atau adakah anda dahaga lebih daripada biasa? Adakah anda merasa sakit di kaki atas atau adakah pergelangan kaki dan kaki anda bengkak? Sekiranya demikian, maka ada kemungkinan besar anda akan menderita akibat peningkatan kadar gula dalam darah.

Dengan mengekalkan gula darah anda di bawah 100 mg / dL sebelum makan dan di bawah 180 mg / dL selepas makan, anda dapat mengurangkan risiko kesan sampingan dari tahap gula darah yang terganggu.

Cara menurunkan gula dalam darah – apa itu Insulux, cara makan, kelebihan

Berikut adalah 4 cara terbaik untuk menurunkan gula darah tinggi dan menurunkan risiko komplikasi:

  • Kurangkan pengambilan karbohidrat anda

Para penyelidik telah melakukan kajian yang menunjukkan bahawa makan makanan yang rendah karbohidrat dan tinggi protein menurunkan kadar gula dalam darah.

Tubuh memecah karbohidrat menjadi gula yang digunakan oleh badan sebagai tenaga. Sebilangan karbohidrat penting dalam diet. Walau bagaimanapun, bagi banyak orang (terutama mereka yang menghidap diabetes), pengambilan karbohidrat terlalu banyak boleh menyebabkan lonjakan gula darah yang berlebihan.

Mengurangkan jumlah karbohidrat yang diambil oleh seseorang akan mengurangkan ayunan gula darah.

  • Makan karbohidrat yang betul

Dua jenis karbohidrat utama adalah sederhana dan kompleks dan mempengaruhi tahap gula dalam darah secara berbeza.

Karbohidrat sederhana kebanyakannya terdiri daripada satu jenis gula. Mereka terdapat dalam makanan seperti roti putih, pasta dan gula-gula. Tubuh memecah karbohidrat ini menjadi gula dengan cepat yang menyebabkan kadar gula dalam darah meningkat dengan cepat.

Karbohidrat kompleks terdiri daripada tiga atau lebih jenis gula yang dihubungkan bersama. Oleh kerana ikatan kimia antara jenis gula ini kompleks, tubuh memerlukan lebih banyak masa untuk memecahnya.

Akibatnya, gula dilepaskan ke dalam tubuh secara beransur-ansur, yang bermaksud bahawa kadar gula darah tidak naik dengan cepat setelah makan. Contoh karbohidrat kompleks termasuk biji-bijian dan keledek.

  • Pilih makanan dengan indeks glisemik rendah

Indeks glisemik mengukur dan memberi peringkat pelbagai makanan mengikut bagaimana mereka menyebabkan kenaikan kadar gula dalam darah. Penyelidikan menunjukkan bahawa mematuhi diet dengan indeks glisemik rendah mengurangkan lonjakan kadar gula darah yang cepat.

Makanan dengan indeks glisemik rendah adalah makanan yang mempunyai nilai lebih rendah daripada 55. Contoh makanan dengan indeks glisemik rendah adalah: ubi keledek, quinoa, kekacang, susu rendah lemak, sayur berdaun hijau, sayur-sayuran tanpa pati, kacang dan biji, daging dan ikan.

  • Pengawalan gula darah secara berkala menambah pengambilan

Makanan tambahan untuk mengekalkan tahap gula dalam darah seperti Insulux sering disebut di media akhir-akhir ini dan dengan alasan yang baik.

Diperbuat daripada bahan semula jadi yang diuji secara klinikal Insulux telah terbukti berkesan dalam menstabilkan kadar gula dalam darah. Manfaat utama pengambilan makanan tambahan termasuk menyokong fungsi metabolisme yang sihat, merangsang metabolisme karbohidrat dan lipid yang sihat, dan mengekalkan tahap gula darah yang sihat.

Bonus tambahan adalah membantu mengurangkan berat badan kerana gula darah tinggi mencetuskan pembebasan lebihan insulin yang menghalang tubuh daripada membakar lemak.

Perkara utama adalah mudah mengambil Insulux. Hanya ambil 1 kapsul dua kali sehari, pada waktu pagi dan petang. Ini adalah kapsul berasaskan tumbuhan, jadi anda tidak memerlukan preskripsi.

Apa lagi yang perlu saya ketahui – cara penggunaan Insulux, apa kegunaan, beli?

Versi pendek? Sekiranya anda mengalami kesan buruk gula darah tinggi, anda harus membeli Insulux segera

Perlukan lebih banyak maklumat? Berikut adalah lebih banyak maklumat mengenai sebabnya Insulux sangat hebat:

  • Ia sangat semula jadi.  Insulux adalah penyelesaian semula jadi yang merangkumi campuran ekstrak tumbuhan. Tidak memerlukan preskripsi.
  • Dijamin dapat menolong. Insulux telah  Jaminan kepuasan 100% yang bermaksud anda tidak akan rugi.

Di mana hendak membelinya – harga ubat Insulux, di farmasi, kegunaan?

Jangan terpedaya dengan produk murah dalam talian. Lawati laman web mereka untuk membeli yang sebenar  Insulux sekarang.

Berhenti membuang wang anda. Kendalikan hari ini.

Sekiranya gula darah tinggi menyebabkan anda kecewa dan mengurangkan kualiti hidup anda, maka anda memerlukan penyelesaian yang lebih baik. Kawal dan beli  Insulux.

Tindakan khas untuk pembaca kami.

Untuk masa yang terhad Insulux tawaran kepada pembaca kami 3 PAKEJ PERCUMA dengan pakej terpilih!

Tawaran ini tersedia untuk masa yang terhad.

Komen – Insulux pendapat, fungsi, adakah

Oli

Saya suka rasa di kaki saya! Ia sangat sukar bagi saya untuk masa yang lama. Saya lupa bagaimana rasanya ketika kaki saya sihat.

Gina

Saya telah bertarung dengan gula darah tinggi selama berbulan-bulan dan saya tahu saya sedang dalam perjalanan untuk mengambil produk untuk menormalkannya. Dan saya sangat gembira apabila berjaya mengaturnya sendiri.

Melati

Saya dapat berjalan-jalan di sekitar rumah dan halaman dengan mudah yang tidak dapat saya lakukan 2 bulan yang lalu kerana saya hampir terikat ke katil kerana kebas di kaki saya

Oli

Saya suka ia hangat dan saya suka! Kerana peredaran darah yang lemah, kaki dan lengan saya sentiasa sejuk sepanjang hari. Dan sekarang ia hilang.

Haris

Saya bermain untuk pertama kalinya dalam 10 tahun. Saya tidak pernah menyangka kaki saya akan cukup sihat untuk dapat bermain lagi. Nasib baik, saya salah.

Ema

Saya berasa normal semula. Kaki saya kelihatan normal dan saya berasa jauh lebih baik daripada sebelumnya.