Apakah Green Coffee / Kopi Hijau?

Green Coffee adalah biji kopi segar yang tidak dipanggang (tidak dikenakan proses haba). Selepas menjalankan kajian khas, beberapa orang pakar membuat kesimpulan bahawa kopi tersebut mempunyai kesan yang baik pada tubuh manusia, dan pengambilan yang kerap membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan.

Jadi, bagaimana Green Coffee / Kopi Hijau membantu kita melawan berat badan berlebihan, iaitu, bagaimana ia memberi kesan terhadap lemak? Menurut bidang perubatan, pengumpulan lemak subkutaneus di dalam badan secara langsung berkaitan dengan kadar asimilasi karbohidrat. Bijirin kopi segar mengandungi asid klorogenik, yang melambatkan proses penyerapan karbohidrat yang dimakan bersama makanan dan melalui saluran penghadaman. Penyerapan glukosa daripada perut ke dalam aliran darah juga turut menjadi perlahan. Oleh itu, lemak tidak disimpan. Selain itu, seperti yang dinyatakan oleh pakar pemakanan, jika makanan yang dimakan tidak mengandungi lemak yang mencukupi, asid ini akan memecahkan lemak subkutaneus yang terkumpul sebelum ini.

Di samping itu, kehadiran kafein di dalam Green Coffee / Kopi Hijau membantu untuk mempercepatkan metabolisme, akhirnya membawa kepada penurunan berat badan. Boleh dikatakan bahawa kopi ini, jika diambil selepas memakan makanan yang mengenyangkan, ia boleh membantu mengurangkan penyimpanan lemak yang terkandung dalam makanan. Oleh itu, jika meminum secawan Green Coffee selepas makan, pada masa yang sama anda akan dapat menyingkirkan berat badan berlebihan. Tambahan lagi, menurut ulasan para pengguna, Green Coffee / Kopi Hijau mempunyai rasa dan aroma yang menyenangkan.53253676777

Walau bagaimanapun, Green Coffee tidak boleh dipanggil sebagai “rawatan ajaib” kerana ia hanya boleh memberikan kesan jangka panjang apabila digabungkan dengan diet yang seimbang dan senaman.

Bagaimana asid klorogenik memberi kesan terhadap pemecahan lemak?

Seperti yang ditunjukkan oleh analisis komposisi kimia, Green Coffee mengandungi kira-kira 7% asid klorogenik. Menurut pendapat pakar, ini adalah apa yang menyumbang kepada pembakaran lemak subkutaneus dengan lebih cepat, lalu menukarnya menjadi tenaga. Intensiti aktiviti fizikal yang sesuai akan mempercepatkan lagi proses ini dalam beberapa kali ganda.

Menurut pakar perubatan, pengambilan harian minuman ini tanpa sebarang suplemen pelangsingan yang lain boleh menyebabkan penurunan berat badan sebanyak 2-3 kg sebulan. Di samping itu, seperti yang dibuktikan oleh penyelidik Amerika, mengambil minuman yang dihasilkan daripada biji Green Coffee / Kopi Hijau, dengan ketaranya dapat mengurangkan penyerapan gula di dalam usus, yang juga membawa kepada penurunan berat badan, dengan pembakaran lemak.

Jika membuat perbandingan dengan teh hijau, yang mengandungi lebih banyak unsur-unsur berguna daripada teh hitam yang diproses secara haba, Green Coffee juga mengandungi unsur-unsur yang lebih berguna yang mempercepatkan metabolisme berbanding kopi hitam. Di samping itu, asid klorogenik yang hadir di dalam Green Coffee / Kopi Hijau adalah merupakan antioksidan yang agak kuat, yang bukan sahaja menyumbang kepada penurunan berat badan, tetapi juga mempunyai kesan positif ke atas badan secara keseluruhan.

Perlu diingat bahawa asid klorogenik juga hadir di dalam:

  • buah beri biru;
  • teh;green coffee malaysia
  • prun;
  • pic;
  • biji bunga matahari;
  • buluh hijau dan beberapa produk lain.

Yang menariknya, kafein atau asid klorogenik yang diambil secara ber
asingan tidak akan mempunyai kesan positif pada metabolisme dan peningkatannya. Namun demikian, jika digabungkan bersama-sama ia menjadi agak berkesan, ini adalah suatu fakta.

green coffee malaysia

Hasil penyelidikan yang dilakukan ke atas Green Coffee telah diterbitkan tidak lama dahulu. Pengambilan minuman daripada green coffee memberi kesan yang positif bukan sahaja kepada bentuk badan, tetapi juga kesihatan secara umum. Untuk menyokong fakta ini, para saintis telah melaporkan keputusan bagi kira-kira seribu eksperimen berkaitan yang mendedahkan bahawa individu sihat yang mengamalkan pengambilan Green Coffee / Kopi Hijau untuk masa yang lama (iaitu asid klorogenik yang digabungkan dengan kafein), penurunan ketara dalam lapisan lemak subkutaneus telah diperhatikan.

Pada tahun 2012, pakar-pakar India telah menjalankan eksperimen yang melibatkan sekumpulan lelaki dan wanita dengan berat badan berlebihan yang melebihi 16 kg. Setiap hari mereka diberi minum Green Coffee sebanyak 350 ml selama enam minggu. Dalam tempoh ini, hampir setiap peserta dalam eksperimen tersebut kehilangan kira-kira 2-3 kg berat badan. Pada masa yang sama, penurunan berat badan adalah disebabkan oleh penurunan lemak subkutaneus, berbanding dengan jisim otot. Yang pentingnya hasil daripada eksperimen tersebut, tiada masalah kesihatan telah dilaporkan oleh mana-mana peserta.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa keputusan ini telah dicapai dengan peserta eksperimen yang benar-benar sihat. Manakala seorang peserta, di mana keadaan kesihatannya tidak dinilai dengan sewajarnya, mengalami penurunan tekanan darah yang ketara.

Pakar-pakar telah menjalankan satu lagi kajian klinikal yang menunjukkan bahawa 2 gram asid klorogenik dapat meningkatkan tahap homosistein dalam kedua-dua jantina, lelaki dan wanita. Ini adalah tanda peningkatan dalam prestasi sistem kardiovaskular mereka. Walau bagaimanapun, kesan Green Coffee / Kopi Hijau terhadap aktiviti jantung masih belum dikaji sepenuhnya. Oleh itu, sebelum mengambil minuman ini, mereka yang mempunyai masalah jantung hendaklah terlebih dahulu berunding dengan doktor mereka.

52342345555

Para pengguna produk semula jadi semakin banyak membeli Green Coffee untuk membantu mereka menghilangkan berat badan berlebihan, kerana mereka tidak mahu “meracuni” badan mereka dengan bahan kimia yang mahal. Ini juga boleh dianggap sebagai suatu permulaan yang baik bagi mereka yang ingin menghilangkan lemak tambahan, tetapi tidak mahu mengikuti pelan diet tertentu yang ketat atau mengamalkan 100% makanan yang sihat.

Mengapa kopi hitam biasa tidak memberikan hasil yang sama?

Pertama sekali, mari kita melihat perbezaan antara kopi (hitam) yang dipanggang dan Green Coffee. Masalahnya ialah bahawa kopi segar, seperti kebanyakan makanan segar yang lain, mengandungi sejumlah besar bahan berguna yang pelbagai (vitamin, unsur surih, mineral, dan lain-lain). Walau bagaimanapun, akibat daripada proses pemanggangan (pemprosesan haba), ia kehilangan sifat-sifatnya.

Apabila memanggang biji kopi mentah, kafein yang ada di dalamnya yang menyumbang kepada peningkatan metabolisme kekal hampir tidak berubah dan oleh itu ia turut hadir di dalam kopi hitam. Tidak seperti asid klorogenik, yang membantu dalam memerangi lemak subkutaneus – semasa proses pemanggangan, ia terurai kepada beberapa sub-elemen. Kesimpulannya, kopi hitam sebenarnya kehilangan gabungan kedua-dua elemen ini, yang membantu untuk mengurangkan berat badan yang berlebihan.

Penggunaan Green Coffee / Kopi Hijau akan membantu mengurangkan berat badan untuk kekal cergas.

Ciri-ciri berguna minuman ini:

  • meningkatkan pembakaran lemak subkutaneus;
  • menghalang penyimpanan lemak baharu;
  • mempercepatkan metabolisme;
  • melambatkan penyerapan glukosa ke dalam darah.

Menurut mereka yang mula mengambil Green Coffee, minuman ini dengan cepatnya menambah tenaga di dalam badan mereka, walaupun minuman itu sendiri tidak mengandungi kalori tambahan yang banyak. Kafein mempunyai kesan menaikkan semangat yang membuatkan anda berada dalam mood yang lebih baik.

Pakar menganggap bahawa Green Coffee melengkapi diet khas atau makanan yang sihat dengan sempurna. Ia membantu untuk mengurangkan berat badan dan mengekalkan bentuk fizikal yang baik.

6343246777

Ia telah lama diketahui bahawa kopi hitam semula jadi yang dikisar, dapat membantu mengekalkan bentuk badan yang normal dan membantu mencegah berat badan berlebihan. Walau bagaimanapun, Green Coffee mempunyai kelebihan yang besar dalam hal ini. Selain itu, kesan yang diingini muncul sekurang-kurangnya tiga kali lebih cepat daripada dengan menggunakan kopi hitam biasa. Dan minuman yang sihat ini boleh digunakan tanpa bahaya jika diambil secara sederhana, manakala doktor tidak mengesyorkan melebihi 3 cawan kopi hitam sehari.

Apakah kelebihan Green Coffee / Kopi Hijau?

Green Coffee untuk penyediaan minuman tertentu dijual dalam bentuk biji kopi hijau segar (mentah, tidak dipanggang) yang semula jadi, yang hanya dikenakan proses pemilihan. Oleh itu, ia tidak mengandungi sebarang bahan tambahan asing atau kimia. Ia mudah untuk memesan Green Coffee yang berkualiti, yang semakin meningkat di kebanyakan negara seperti Afrika, Asia dan Amerika Selatan. Tempat asal bagi minuman ini adalah di wilayah Kafa, Ethiopia. Nama hijau telah digunakan kerana ketiadaan mana-mana pemprosesan haba (pemanggangan), dan ia dijual dalam bentuk segar (mentah). Rasa Green Coffee yang dibru adalah agak berbeza daripada rasa kopi hitam, tetapi ia masih enak. Pada masa yang sama, pengambilannya yang kerap bukan sahaja dapat membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan, tetapi juga membersihkan badan daripada pelbagai bahan buangan dan toksin. Minuman ini semakin popular di lebih banyak negara. Kini ia semakin terkenal di Malaysia juga.