Ia satu perkara yang lucu — kebanyakan daripada kita hanya mendengar nasihat mengenai kereta daripada seorang mekanik, nasihat perubatan daripada seorang doktor, dan nasihat pencukaian daripada seorang akauntan, tetapi apabila ia berkisar tentang diet, semuanya tidak diambil dikira lagi.

  1. Mengira kalori

Pendekatan ini boleh membuatkan orang benar-benar neurotik. Mereka mula panik kerana mereka tidak boleh pergi ke restoran tanpa mengetahui apa yang ada dalam menu. Satu idea yang baik adalah untuk menyimpan satu diari makanan atau jurnal, kerana jika kerap kali anda menulis makanan tertentu di dalamnya, ia sudah cukup bagi membantu anda mengurangkan pengambilan makanan tersebut. Anda juga harus cuba untuk membiasakan diri dengan rasa yang benar-benar lapar supaya anda akan tahu berapa banyak dan bila untuk makan.

  1. Cuka epal sider 5484545448

Cuka epal sider merupakan salah satu makanan yang disyorkan oleh pakar naturopati bagi menurunkan berat badan, menyembuhkan penyakit di dalam perut, dan mendetoksifikasi, tetapi ia tidak mempunyai merit. Sebenarnya, tiada apa-apa yang berbahaya tentang mengambil cuka epal sider, selain daripada potensi untuk mendapat pedih ulu hati. Tetapi apa yang benar-benar berkesan untuk menyekat selera makan anda adalah kopi.

  1. Pembersihan dengan jus

Diet rendah kalori seperti ini sebenarnya hanya akan membawa kepada penurunan metabolisme anda dengan lebih pantas, terima kasih kepada apa yang dipanggil sebagai mod kelaparan. Pembersihan dengan jus akan menyekat badan anda daripada mendapatkan kalori yang anda perlukan untuk tenaga. Jadi, walaupun anda melihat penurunan pada skala penimbang berat, tahap tenaga, sistem imun, dan waktu tidur anda sebenarnya turut terjejas. Selepas pembersihan itu selesai, ia adalah sangat mungkin bahawa berat akan kembali.

  1. Meninggalkan sarapan

Tiada helah untuk membuatkan badan anda lupa berapa banyak kalori yang anda telah ambil. Jadi, walaupun gula-gula getah dapat menyekat selera makan anda secara sementara, ia bukan satu idea yang baik untuk meninggalkan waktu makan. Badan anda hanya akan cuba untuk menggantikannya balik kemudian, yang boleh membawa kepada makan berlebihan. Namun, tidak ada salahnya untuk menggunakan gula-gula getah bagi menghindari nafsu atau godaan makan jika anda benar-benar tidak lapar.

  1. Mengurangkan karbohidrat 548787744

Mereka yang mempunyai alahan kepada kumpulan makanan ini dan menolaknya daripada diet mereka akan mendapat manfaat daripada keradangan dan kebengkakan yang berkurangan. Tetapi meninggalkan kesemuanya sama sekali bukanlah preskripsi bagi penurunan berat badan. Kajian sebenarnya menunjukkan bahawa bijirin penuh boleh membantu untuk menurunkan berat badan. Justeru, jika mengambil karbohidrat semula dapat membantu anda untuk kurangkan makanan selesa, seperti spageti bolognese serta makaroni dan keju, lalu menggantikannya dengan karbohidrat sihat seperti sayur-sayuran, kekacang, dan ubi keledek, maka ia adalah satu perkara yang baik.